Parim juunior 2022 – Ralf Roose

2022. aastal toimus Eesti ujumises palju erilist ja olulist, mille võttis kokku 21. jaanuaril toimunud Eesti Ujumisliidu Gala. Ka TUK-il oli põhjust rõõmustamiseks, sest 2022 parima meesjuuniori tiitli pälvis Ralf Roose.
Ralf Roose koos oma treeneri Karel Seliga

Intervjuu Ralf Roosega

Uurisime Ralfilt pärast oma uue tiitli saamist tema taustast ja sidemest ujumisega, tulevikuplaanidest ja uutest eesmärkidest.

Ütle enda kohta üks huvitav fakt, mis ei seostu ujumisega

Mulle väga meeldivad loomad. Olen väiksest saati olnud ümbritsetud koertega ning ilmselt see ajendas mind hiljuti endalegi koera võtma. Kuid klassikalised koduloomad pole ainukesed, kes mulle meeldivad. Lemmikuks on ka suured kaslased.

Kuidas sa leidsid enda jaoks ujumise ja millal sa avastasid, et see on õige tee sinule?

Ujumisega alustasin umbes 5 aastaselt ning samaaegselt proovisin ka teisi alasid, näiteks jalgpalli ja akrobaatikat. Ujumisele ma lihtsalt kuidagi jäin truuks ja ma arvan, et umbes 11 aastaselt oli mulle selge, et ujumise juurde nüüd ma ka jään.

Mis on olnud ujumises suurim saavutus sinu jaoks?

Ma arvan, et minu suurim saavutus on tänase hetkega 2022 aasta suvel toimunud Juunioride Euroopa Meistrivõistluste kolm finaali kohta. Loodan aga, et peagi see vastus muutub, sest mul on eesmärk saavutada veel paremaid kohti absoluut klassis.

Kes on sinu eeskujud?

Eeskujuks on olnud mu enda vennad ning ka maailmatipud, näiteks Adam Peaty, samuti on ka Eestist eeskujusid olnud: Martin Allikvee, Kregor Zirk, Daniel Zaitsev.

Millised on sinu tulevikuplaanid ja eesmärgid?

Peale gümnaasiumit on mul plaanis minna USAsse Georg Washingtoni ülikooli, kust mulle pakuti 100% stipendiumi. Erialas ma ei ole veel päris kindel. Valikud on päris palju, aga hetkel kaldun IT valdkonna poole.

Eesmärkideks on mul näiteks sellel hooajal täita MMi norm 50 rinnuli ujumises ning seal juba endast parim anda.

Ralf Roose õpib ja ujub USAs!

Sellest aastast on kodumaa tolmu jalgelt pühkinud TUKi rinnuliujuja Ralf Roose, kes suundus USAsse õppima ja ujuma. Uurisime, kuidas tal läheb ja millised on ta tulevikuplaanid.

Loe rohkem

Anna Hoogu – igaüks väärib võimalust

Nädalavahetusel toimub Aura veekeskuses 15. korda erivajadustega inimestele suunatud ujumisvõistlus Anna Hoogu. Meie, usinad blogitrükkijad, leiame, et selline võistlus väärib rohkem esiletõstmist. Väärika Viieteistkümne puhul uurisime eestvedajalt Marge Kõrkjaselt rohkem eelolev võistluse kohta.

Loe rohkem